Çinli kadınlar neden sadece kaynar su içiyor?

Posted by

Peki bu kadınların sağlığını nasıl etkiliyor?

Çinli aktris ve blog yazarı Yang Ge’ye bir keresinde güzellik sırrının ne olduğu ve neden bu kadar genç göründüğü sorulmuştu. 34 yaşındaki Yang Ge buna şöyle cevap verdi: Bütün Çinli kadınlar her sabah kaynar su içerler. Popüler Çin güzellik ve sağlık ritüelinin sırrını çözelim mi? Ve uygulamaya değer mi?

Çinli kadınlar neden sadece kaynar su içiyor?

Bu alışkanlığın kökeni eski Çin tıbbına kadar uzanır ve mitler ve efsanelerle örtülmüştür. Orta Krallık’taki doktorlar, sıcak suyun tedavi etmese bile birçok hastalığa karşı koruyabileceğini iddia ediyor. Ancak düzenli ve doğru bir şekilde tüketmeniz gerekiyor.

Kaynar su sağlığın garantisidir

Efsaneye göre MÖ 2700’de. Belli bir Çin imparatoru içme suyunun kaynatılmasını emretti. Kaynamış suyun hijyenik özelliklerinden, doğu tıbbına ilişkin birçok eski eserde bahsedilmektedir. Çinlilerin sıcak suya olan sevgisi Avrupalı ​​gezginleri hayrete düşürdü, özellikle bu tutku 16. yüzyılda Cizvit misyoneri Matteo Ricci tarafından anlatılmıştı. Rus gezgin Dmitry Stakheev, 1869’da yayınlanan gezi notlarında, yerel halkın soğuk su içerseniz ölebileceğinize inandığını iddia etti.

Çinli araştırmacılar, Göksel İmparatorluğunun sıradan sakinleri için uzun süredir kaynamış suyun bir lüks olduğuna inanıyor. Zengin güneyliler kaynamış su içebilirken, kuzeyliler yalnızca ısıtılmış su ile yetiniyordu. 1862’de Çin’de her gün 3 binden fazla kişinin ölümüne yol açan bir kolera salgını yaşandı. Ancak suyun kaynatıldığı ülkenin güneyi neredeyse hiç dokunulmamıştı. Bilim adamları, enfeksiyonun yayılmasının nedeninin ticaret gemileri olduğunu tespit etse de, kaynar suyun iyileştirici gücü hakkındaki efsane, popüler bilinçte kök saldı.

Güney doğumlu askeri lider Çan Kay-şek, 20. yüzyılın 30’lu yıllarında sıcak suyu devlet politikasının temel direklerinden biri haline getirdi. Ve ülkeyi birleştiren komünist hükümet, kaynar su kullanımını milli bir fikir mertebesine yükseltti. 1952 yılında hükümet şu sloganı ortaya attı: “Çocuklara günde üç defa kaynamış su içme alışkanlığı kazandırılmalı!” Okullara kaynar su dağıtılmaya başlandı. Ülkenin her sakinine sıcak su sağlaması beklenen şehir ve köylerde kazan evleri inşa edildi. Ve şafak vakti kaynayan suyun sabah kısmı için kuyruklar oluştu. Şu ana kadar parti sloganları, tüm kurumlarda sıcak suya erişimin sağlanması ve bunun yerine soğuk şişelenmiş su konulmaması yönünde çağrıda bulunuyordu.

Coronavirüs salgını sırasında sıcak suyu her derde deva olarak kullanmaya çalıştılar. Ancak araştırmacılar şifa gücü hakkındaki efsaneyi çürüttüler. Sorunu forumlarda tartışan sıradan Çinliler, kaynar suyun yalnızca “virüs Batı kökenli olduğu için” işe yaramadığını defalarca vurguladı.

Soğuk su zararlıdır

Geleneksel Çin tıbbı, yaşam enerjisi Qi’nin yalnızca kişi Yin ve Yang arasında dengede olduğunda olumlu bir şekilde dolaştığına inanır. Soğuk su bu dengeyi bozabilir ve vücudu içeriye giren sıvıyı “ısıtmaya” zorlayabilir. Çinli doktorlar çoğu hastalığın “mideyi soğutmak” ile ilişkili olduğuna inanıyor ve bu nedenle kış ve yaz aylarında sadece sıcak kaynamış su içilmesini öneriyorlar.

“Ham su içmeyin” sloganı iyi bir etki yarattı ve Çinlilerin sağlık düzeyini önemli ölçüde iyileştirdi. Huazhong Üniversitesi’nin bir tıp forumunda temsilcisi, gastrointestinal sistemde birçok hastalığın gelişmesini önledi ve ortalama yaşam beklentisini artırdı” dedi.

Çinliler ,soğuk suyun mide ağrısına neden olduğunu düşünüyor ve bu nedenle, birçok okul çocuğu ve ofis çalışanı sıcak suyla dolu bir termos taşıyor ve onu bir şişe soğuk suyla değiştirmiyor.

Daha ince ve daha genç

Modern Çin tıbbı, sıcak su içmenin tüm vücut üzerinde faydalı bir etkiye sahip olduğunu savunuyor. “Sıcak su iç organların ısısını artırıyor, metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımına yardımcı oluyor. Soğuk su, özellikle de buzlu içecekler iç organlarınızın soğumasına neden olur ve vücudunuz onları ısıtmak için yağ depolar. Soğuk içecekler içerek yavaş yavaş kilo alacaksınız” diye uyarıyor Pekin Belediye Sağlık Komisyonu.

Doktorlar, Çin sindirim sisteminin dışarıdan uyarılmaya ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Sıcak su mideyi ısıtmanın yanı sıra sindirim enzimlerinin üretimini de teşvik eder. Doktorlar, bu tür içmenin toksik maddeleri uzaklaştırdığı ve vücudun direncini arttırdığı konusunda ısrar ediyor. Bu etkiyi lenf akışının hızlanmasıyla ilişkilendiriyorlar. İçeceğin bir porsiyonu kalın kanın sulandırılmasına yardımcı olur. Ve bu, doktorların talimatlarına göre kabızlığın mükemmel bir şekilde önlenmesidir.

Doktorlar, Orta Krallık’ta soğuk algınlığına “rüzgar-soğuk” hastalıkları denildiğini ve sıcak suyun boğaz ağrılarını ve burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olduğunu ve aynı zamanda vücutta ısı enerjisini dağıttığını söylüyor.

Sıcak suyun kadın vücudu üzerinde özel bir etkisi vardır. Qi enerjisinin hareketini ve kan akışını iyileştirerek çoğu Çinli kadını etkileyen dismenoreyi hafifletmeye yardımcı olur. Sıcak su metabolik süreçleri başlatır ve hormonal düzeyler üzerinde olumlu etki yaratabilir. Cildi nemlendirmek, sıcak bir günde bile sıcak su içmenin bir diğer avantajıdır: Gözenekler açılır ve hayat veren nem cildi gençleştirir. Çin’deki kadınlara yönelik işletme ve kurumlarda çalışanların mola verip birkaç yudum sıcak su içmeyi unutmaması için hatırlatıcılar geliştiriliyor.

Bugün doktorlar, Dünya Sağlık Örgütü’nün 65 dereceden daha sıcak su içilmemesini tavsiye eden tavsiyelerine uymanızı tavsiye ediyor . Çok yüksek su sıcaklığı yemek borusunun duvarlarına zarar verir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir